Miért jó a led szalag elemes változata?

Sokan elgondolkodnak azon, hogy miért akar valaki led szalagot elemes változatban használni, ha vannak nagyon jó termékek, amelyek egy egyszerű fali aljzattal is működnek. Azt is tudjuk, hogy a led szalagok nagyon kevés áramot fogyasztanak, akkor miért használjunk led szalagokat elemes működéssel?

A fő különbség az led szalag elemes típusában és a váltakozó árammal működő led szalag között pontosan az, hogy tudunk – e az adott helyen nagyfeszültséget használni vagy sem. Vagyis vannak olyan helyek, ahol lehetetlen (vagy nem praktikus) hozzáférni a csatlakozóhoz, mint  például a kamra, a szekrények,vagy éppen a   mosogató alatti rész .

Az led szalag  elemes típusa funkcionális, energiatakarékos és sokoldalúan használható, kiváló választás mindenhova, ahol különböző okok miatt nem férünk hozzá a hálózati áramhoz.

A led szalag elemes működéséhez  nincs szükség LED tápegységre. 

A led szalagok elemes változatának egyik legnagyobb előnye az alacsony költségráfordítás, hiszen a transzformátor mellőzésével általában jelentősen olcsóbbak.

A led szalag elemes kivitelben felszerelése nagyon gyors, egyszerű és problémamentes. Felszerelésénél alkalmazhatunk led alumínium profilt is, amivel esztétikus, strapabíró és tartós világítási rendszert hozunk létre. A led szalag elemes változata tökéletes megoldás mindazok számára, akik nagyra értékelik a megtakarítást és a funkcionális megoldásokat a belső terekben.

Mozgásérzékelős led szalag elemes változata

A beépített mozgásérzékelő nagy szabadságot ad, hiszen nem kell egyetlen kapcsolót sem megnyomnunk a bekapcsoláshoz (vagy kikapcsoláshoz), ha éppen tele van a kezünk és fényre van szükségünk. Például, bepakolhatjuk a szekrénybe a ruhákat anélkül, hogy aggódnunk kellene, hogy égve hagyjuk a lámpát. A mozgásérzékelővel ellátott led szalag elemes típusa csak akkor világít, ha valóban szükség van rá.