Nem tart sokáig a szélvédő repedés javítása

Nincs is annál bosszantóbb érzés, amikor az ember nyugodtan vezet a városon kívül, és egyszer csak a semmiből egy kő nagy sebességgel belecsapódik a szélvédőbe, megrepesztve azt. A hirtelen ijedtség után tudatosítja magában az ember, hogy bizony csakis a szélvédő javítás mentheti meg a helyzetet. Ezzel nem érdemes várni, ha komolynak tűnik a helyzet, hiszen a sofőr sohasem tudhatja, hogy mikor reped tovább az egész. Ha pedig ez megtörtént, akkor már csak a csere marad hátra, ami elég sokba kerül.

Sőt, ez jelenti az egyetlen kiutat akkor is, amikor a hosszanti repedés javításáról van szó. Ezt a szakemberek már nem nagyon ajánlják. Persze a repedést meg lehet állítani, de ha az üvegben valamiért feszültség keletkezik, mert például egy nagyobb kátyúba hajt az ember, akkor egy csapásra végigrepedhet a szakszerűen javított üveg is. Ha nem ilyen komoly a gond, akkor a szélvédő javítás megoldható. A felújítás a sérülésben lévő szilánkos részek eltávolításával kezdődik, aztán takarítással folytatódik.

A végső fázis pedig a speciális, direkt erre a célra alkalmazott szerszám segítségével zárul, amikor is az üveg fénytörésével megegyező tulajdonságú műgyantát fecskendeznek a repedésbe a szakértők. A szélvédő javítás azért lesz profi, mert ez az anyag az UV hatására megköt. A szélvédő repedés javítása után ez egy egyedülálló fóliát is kap. Ezt követően már csak a polírozás van hátra, és szerencsésebb esetben, utána már nem is látszik a hiba. Mielőtt persze erre sor kerülne, minden autótulajdonos szeretné tudni, hogy a szélvédő repedés javítása mennyibe is kerül. Ha valaki egy szakszerű csapatot, céget választ, akkor számíthat arra, hogy nagyjából 10 ezer Forint körül lesz a felújítás. Sokan persze tudják, hogy az Autóüveg ABC-nél nem csupán a szakértelem, hanem a jutányos ár is adott. Ezért is választják rengetegen ezt a vállalatot, ha a szélvédő repedés javítása a cél. Itt a munkatársak, ha arról van szó, még házhoz is jönnek. Szerencsére nincs nagy eszköz- és anyagigénye a feladatnak, ezért minden kellék egy nagyobb szerszámos ládába elfér. Az eljárás általában nem tart tovább, mint fél óra.