A fehér asztalterítő, mint semleges háttér

fehér asztalterítő
fehér asztalterítő

Ez a klasszikus asztaldísz ideális a teljesen különböző stílusokban és palettákban való tálaláshoz. A fizika szempontjából a fehér asztalterítő az árnyalatok teljes spektrumát ötvözi és a háziasszonyok semleges háttérként tekintenek rá. Ezért bármilyen színű edényt használjunk, egy biztos, az mindig harmonikusan mutat majd az egyszínű asztalon. A hófehér textíliák nem olyan egyértelműek, mint amilyenek azokat általában vélik. A lakberendezők a fehér körülbelül 20 különböző árnyalatát különböztetik meg, közöttük a világos bézs és a szürke tónusokat is.

Ezért, ha nem klasszikus fehér asztalterítőt, hanem annak egy bizonyos árnyalatával rendelkező terméket szeretne vásárolni, akkor mindenképpen vegye figyelembe a háttér „hőmérsékletét”! Azoknak, akik a lágy és meleg palettát kedvelik, a tejes árnyalat lesz a megfelelő. A friss hűvös szerelmeseinek viszont érdemes közelebbről szemügyre venniük a platinát. A fehér asztalterítők készítésénél a legnépszerűbb anyagnak a lenvászon, a pamut, a jacquard és a poliészter számít.

Hasznos tippek függöny vásárláshoz

A lakásfelújítás és a belső tér korszerűsítése után frissíteni kell a lakástextíliákat is, amelyek teljessé teszik az otthon megjelenését és egy kis hangulatot adnak hozzá. Függöny vásárlás alkalmával nem szabad megfeledkezni arról, hogy azoknak csak ki kell egészíteniük azt az alapvető stílust, amiben a szoba készült és teljes mértékben támogatniuk kell az egyéb elemek, például a bútorok és a dekorációs tárgyak mellett.

A függönyök választott színe és mintája kedvezően hangsúlyozhatja a szoba stílusának és jellegének sajátosságait, méltóságát, ugyanakkor tökéletesen elrejtheti a dizájn hiányosságait, kissé vizuálisan megváltoztatva az arányokat és még talán a méreteket is. Függöny vásárlás előtt gondosan elemezzük azt a helyiséget, ahová a textília kerül, mert nagyon fontos a szövet színének, szerkezetének és mintájának kiválasztása, illeszkedése. Mindezt pontosan össze kell hangolni a szoba teljes belsejével. Ha a helyiség nagy és sok szabad hely van, a függöny vásárlás során a sűrű szövetből készült anyagokat kell előnyben részesíteni.

You may also like...