A francia származású cognac

A jó konyaknak nem tudnak ellenállni azok, akik szívesen fogyasztanak el egy kis pohár alkoholos italt ebéd előtt vagy után, ünnepléskor, esetleg családi összejövetelkor. Ez az ital, amelyiket világszerte leginkább cognac néven ismernek, a szőlőbor lepárlásával készült brandy-k leghíresebb típusa.

cognac

cognac

A neét az előállítási helyéről kapta, a franciaországi Cognac tartományról. Csakis az a szőlőpárlat viselheti a konyak nevet, amelyik ebben az ismert tartományban készült. Az igazi kiváló minőségű, hagyományos előállítású konyakok több száz éves múltra tekintenek vissza.

A szakemberek szerint a cognac sajátos íze annak is köszönhető, hogy ennek a lepárlása rézüstben történik, amit egy legalább két éves, tölgyfahordós érlelési eljárás követ. A forgalomban fellelhető cognac italok különböző keverékekből készülnek. Emiatt a nedű korát nehéz megítélni. A szakértők persze tudják, hogy a kor megítélésében a legfiatalabb összetevő a döntő. Az alkoholos italt hazánkban már online is meg lehet vásárolni, például a méltán híres iDrinks oldalán, ahol ezen kívül sok más nedű is kapható.

You may also like...