A Google keresőoptimalizálás költségei Magyarországon

Az online jelenlét napjainkban egyre fontosabb szerepet játszik a vállalkozások életében, hiszen egy jól felépített weboldal, vagy éppen egy hatékony online marketing stratégia hatalmas segítséget jelenthet az üzleti sikerek elérésében. Az egyik ilyen stratégiai elem a keresőoptimalizálás, amelynek költségeit általában a SEO árak jelentik. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen tényezők befolyásolják a SEO árakat, és mire kell figyelni a megfelelő SEO szolgáltató kiválasztásakor.

A SEO rejtett költségei

Milyen tényezők befolyásolják?

Az első kérdés, ami felmerülhet, hogy miért változóak az SEO árak, és mi alapján határozzák meg az egyes szolgáltatók az áraikat. Az árak több tényezőtől függenek, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

 • Konkurencia: Az online piac telítettsége és a konkurens vállalkozások száma hatással van az SEO árakra. Ha nagy a verseny, és a kulcsszavakra történő licitálás magas, akkor az árak is nőnek.
 • Projektméret: Az SEO projekt mérete is befolyásolja az árakat. Minél nagyobb a weboldal, annál több időt és erőforrást igényel a keresőoptimalizálás, ez pedig az árak emelkedéséhez vezet.
 • Szolgáltatások: A szolgáltatások típusa és mennyisége is meghatározó az árak tekintetében. Ha egy szolgáltató több szolgáltatást kínál, mint a konkurencia, akkor általában magasabb árat is kér.

Mit tartalmaznak az árak?

A SEO szolgáltatások árai nagyon változóak lehetnek, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a szolgáltatásokkal, amelyeket a különböző SEO árak tartalmaznak. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb SEO szolgáltatásokat, amelyek általában az árakban benne vannak:

 • Kulcsszó kutatás: Ez a szolgáltatás segít meghatározni azokat a kulcsszavakat, amelyekre érdemes optimalizálni a weboldalt.
 • On-page optimalizálás: Azon-page optimalizálás a weboldal belső szerkezetének javítását jelenti, hogy a keresőrobotok könnyebben indexelhessék az oldalt, és a felhasználók is könnyebben megtalálják a keresett információt.
 • Technikai optimalizálás: A weboldal technikai hátterének javítása, amely magában foglalja a sebesség optimalizálását, a biztonsági problémák megoldását, valamint a mobilbarát felület kialakítását.
 • Tartalomfejlesztés: A tartalomfejlesztés célja, hogy minél relevánsabb és értékesebb tartalmat kínáljunk a felhasználóknak, ami növeli a weboldal minőségét és népszerűségét.
 • Linképítés: A linképítés során más weboldalakról vezetnek át linkek az adott weboldalra, amelyek növelik az oldal hitelességét és láthatóságát a keresőmotorok számára.

SEO árak – Hogyan válasszunk megfelelő szolgáltatót?

Ahhoz, hogy a legjobb SEO szolgáltatást kapjuk, fontos, hogy olyan szolgáltatót válasszunk, aki megfelelően képzett és tapasztalt az adott területen. Az alábbiakban bemutatjuk, mire kell figyelni a megfelelő szolgáltató kiválasztásakor:

 • Referenciák: Kérjük el a szolgáltató referenciáit, és olvassunk utánuk, hogy milyen eredményeket értek el a korábbi projektek során.
 • Tapasztalat: Az olyan szolgáltatók, akik már évek óta dolgoznak a területen, nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, és valószínűbb, hogy jobb eredményeket érnek el.
 • Garancia: Olyan szolgáltatót válasszunk, aki garanciát vállal a munkájára. Ez bizalmat adhat a szolgáltatás minőségével kapcsolatban.
 • Árak: A legolcsóbb szolgáltatás nem feltétlenül a legjobb választás. Fontos, hogy az árak mellett a minőségre is odafigyeljünk, hogy hosszú távon a lehető legjobb eredményeket érjük el.

SEO árak Magyarországon

Az SEO árak Magyarországon nagyon változóak lehetnek, általában azonban óradíjas alapon számolnak a szolgáltatók. Az óradíjak általában 20 000 és 60 000 forint között mozognak, attól függően, hogy a projekt mérete,a szolgáltatások típusa és a szolgáltató tapasztalata. Az SEO árakat azonban nem csak az óradíj határozza meg, hanem a szolgáltatások típusa és mennyisége is. Ha például a szolgáltató magasabb árat kér, de több szolgáltatást is kínál, mint a konkurencia, akkor az árak magasabbnak tűnhetnek, de hosszú távon jobban megéri.

Összefoglalás:

Az online jelenlét és a keresőoptimalizálás ma már nélkülözhetetlen a vállalkozások számára. Azonban az SEO szolgáltatások árai változóak lehetnek, és számos tényezőtől függenek. Az óradíjak általában 20 000 és 60 000 forint között mozognak Magyarországon, de a szolgáltatások típusa és mennyisége is befolyásolja az árakat. A megfelelő szolgáltató kiválasztása azonban nagyon fontos, hogy biztosítsuk a weboldalunk minőségét és hatékonyságát a keresőmotorok számára. Ha figyelembe vesszük a fent említett szempontokat, akkor könnyebben találhatjuk meg a megfelelő szolgáltatót, és olyan SEO árakat kaphatunk, amelyekkel hosszú távon eredményeket érhetünk el.

You may also like...