A legjobb naptej típusok vízállóak

Bár a bőrrákos megbetegedések száma évről évre rohamosan emelkedik, mivel az emberek jelentős része még mindig nem tesz a leégés ellen. Pedig némelyik bőrrák típust összefüggésbe hozzák a túlzásba vitt napozással. Nem kell pánikba esni, de jó tudni, melyek a bőrrák fajtái! Az aktinikus keratosis nevű kór a túlzott UV sugárzás miatt alakul ki, amely még nem rák, hanem rákmegelőző állapot. A laphámrák és basalioma jól gyógyítható típusok, ha időben felfedezik őket, és csak ritkán adnak áttétet.

A bőrrák fajtái között a legveszélyesebb és leggyakrabban előforduló a melanoma. Ennél is az idő faktor a legfontosabb, mert ha idejében megkezdik a kezelését, a teljes gyógyulás elérhető és nem alakul ki áttét. Ennek a típusnak a gyógyítása úgy történik, hogy a daganatot teljesen eltávolítják a bőrszövetből. Hogy ne kelljen közelebbről megismerjük a bőrrák fajtáit, erős UV sugárzásnál ne hanyagoljuk a naptej használatát, ne tartózkodjunk a legforróbb órákban hosszasan a napon és alkalmanként vizsgáljuk meg az anyajegyeinket! A leégett bőr egyáltalán nem nyújt szép látványt, ráadásul nagyon egészségtelen is. Nyilván olykor mindenkivel megesik, de egy kis bőrpír nem egyenlő a hámló, vörös bőrrel.
A legjobb naptej típusok egy ilyen kellemetlenséget már könnyedén megelőznek azzal, hogy ellensúlyozzák a napsugárzás káros hatásait. Amikor naptejet vásárolunk a legfontosabb szempont az, hogy kinek szánjuk. A gyerekeknek erős fényvédelemre van szükségük, ezért mindenképpen legalább 50 faktorosat válasszunk. A legjobb naptej márkák természetesen figyelnek erre és a termékeik között megtalálhatók a speciálisan gyerekeknek készült naptejek is.

A világosabb bőrű, vörös hajú, szeplős emberek még nagyobb hangsúlyt kell fektessenek a védelemre, mint sötétebb bőrű társaik. Mivel napozni vízparton a legkellemesebb, a legjobb naptej vízálló kell legyen. Az igazán minőségi termékek ezen kívül könnyű állagúak és nem tartalmaznak illat- vagy színezőanyagot, tartósítószert. Ahhoz, hogy semmiképpen ne váltson ki allergiás reakciót, csak olyan anyagokat tartalmazhat, amelyek nem terhelik fölöslegesen a szervezetet.

You may also like...