Az öntözőrendszer javítás mindenképp szakember feladata

öntözőrendszer javítás
öntözőrendszer javítás

Még a legkorszerűbb és a rendszeresen karbantartott locsolóhálózatok is meghibásodnak időnként, ez leginkább külső tényezők következtében történik meg, például homok, valamilyen más szennyeződés kerül be a vezetékekbe vagy nem volt alaposan elvégezve a téliesítés. Azonban az öntözőrendszer javítás nem házilag megoldandó feladat, az alkatrészek cseréje és az automatika korrekciója szakember dolga. Az LCD panelek egyszerűek, ennek ellenére a javításuk korlátozott, a probléma leginkább cserével oldható meg.

Hasonló a helyzet az öntözőrendszer javítás során az esőérzékelőkkel, a mágnesszelepekkel, a fúvókákkal, a spray, de leginkább a rotoros szórófejekkel is. Az is szükségessé teheti a munkálatokat, hogy változtak a kert dimenziói és ezentúl kisebb vagy épp nagyobb terület vízpótlását kell ellátni. Az öntözőrendszer javítás akkor is aktuális, ha a meglévő hálózat sérül az időközben lehelyezett burkolatok, építmények, nagyra nőtt növények következtében.

A kerti öntözőrendszer összeállítható házilag is, egy kis segítséggel

A vidékünkön uralkodó szélsőséges időjárás következtében, a nyári hónapokban a növények vízpótlása elengedhetetlen. Egy kerti öntözőrendszer telepítése a leginkább hatékony megoldás erre a problémára. A vizontokbt.hu weboldalt fenntartó vállalat foglalkozik az ilyen jellegű munkálatok kivitelezésével, a telek tulajdonosának az igényei alapján elvégzik a kerti öntözőrendszer kiépítését, mégpedig igen minőségi módon és a lehető legrövidebb határidőn belül.

A házilagos telepítés is megoldható, amennyiben a munkavégző rendelkezik elegendő szakértelemmel a hálózat összeszerelése terén. Ezáltal megtakarítható a munkadíj, ami nagyjából 40 százalékkal olcsóbbá teszi a dolgot. Mindenképp érdemes szaktanácsadást igényelni, mert nem mindegy, hogy milyen elemek kerülnek beszerelésre. A fent említett cég kérésre elkészíti a tervet, ami kulcsfontossággal bír. Ez alapján valójában csak össze kell szerelni az adott alkatrészeket. A kerti öntözőrendszer házi kialakításához a vállalat munkatársai a szükséges alkatrészeket is össze tudják készíteni és tanácsokkal is szolgálnak.

You may also like...