Milyen módon történhet a szülői felügyeleti jog rendezése?

Egy válás általában feszültséggel, temérdek idegeskedéssel jár mindkét fél részéről. Azoknál a felbomló családoknál, ahol kisgyermek is él, természetes, hogy nem csak az anyagi biztonság megteremtése a felek célja, hanem a szülői felügyeleti jog rendezése is. Ha lehetséges, akkor mindkét fél és a gyermek, gyermekek érdekeit is szem előtt kell tartani.

szülői felügyeleti jog rendezése

Szülői felügyeleti jog rendezése

Vitás esetben érdemes azonnal jogi képviseletet kérni. Az ügyvéd kötelessége, hogy a gyermek érdekeit szembe előtt tartsa, ha olyan körülményt észlel, amiről feltételezi, hogy az ellenérdekű szülő valótlanságot állít, akkor erre fel kell hívnia a bíróság figyelmét. Látogasson el a Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapjára, ahol olyan kérdésekkel szembesül, amit egy válás előtt érdemes átgondolnia.

A szülői felügyeleti jog rendezése több módon is történhet. A szülők közösen kérhetik, és megállapodhatnak abban, hogy a szülői felügyeleti jogot a jövőben is együtt gyakorolják, de a szülői felügyelettel kapcsolatos jogokat és kötelezettségeket egymás között meg is oszthatják, de az sem ritka, ha ezekben a kérdésekben a bíróság dönt. A Vidákovics Ügyvédi Iroda weboldalán erről is tájékozódhat. Ha biztos a kapcsolata felbontásában, akkor jogi ügyekben kérjen segítséget.

You may also like...