Split klíma folyamatos karbantartása

split klimaAz egyik legismertebb és legelterjedtebb légkondicionáló típus az, amelyik külső ventillátoros rendszerrel rendelkezik, ami táplálja a belső egységet. Ezeknek a készülékeknek a gyűjtőneve a split klíma, ami azt jelenti, hogy osztott légkondicionáló. Népszerűsége abban rejlik, hogy az árúk viszonylag elérhető és megbízhatóan működik hosszú éveken keresztül, hogyha folyamatosan karbantartják.

A kültéri egység a ventilátor részt tartalmazza, ami szivattyúzza a friss levegőt kintről a split klíma belső egységének táplálásához, illetve a belső levegő kicseréléséhez. Nagy előny, hogy ez a rész a lakóhelyiségen kívül helyezkedik el, mert így a működő rendszer zaja nem okoz kellemetlenséget a lakóknak és élvezhetik a hűs levegőt. A split klíma biztosíthatja Önnek azt a kellemes hőmérsékletet, ami támogathatja az egészségét a nyári kánikulában is.

Így sokkal könnyebb átvészelni a forró napokat, sokszor az ember ki sem kívánkozik a lakásból. A split klíma belső egységének karbantartása fokozottan fontos. Leginkább azért, mert a szűrők és a hűtővíz, amelyeken keresztül beérkezik a frissítő levegő a gombák és a baktériumok táptalaja lehet, hogyha nem figyelnek a rendszeres cserére.

Ez rengeteg egészségügyi kellemetlenséget okozhat a hosszú behatás során.Viszont, ha a split klíma belső egységének tartozékait rendszeresen cserélik, akkor a lakás enyhe levegője élénkítő hatású lehet a kinti forrósághoz képest. Figyeljen tehát arra, hogy rendszeresen karban legyen tartva a légkondicionáló berendezés!

You may also like...