A tankoló automata kényelmes és biztonságos

A mai modern emissziós előírásoknak megfelelően, már csak minimális káros anyag juthat a levegőbe a kipufogógázokból. A kamionok és a dízel üzemű személyautók is egyre gyakrabban alkalmaznak második tanknak úgynevezett AdBlue tartályt. Számos benzinkúton megjelent az AdBlue pisztoly is, amely közvetlenül a saját kútfejéről teszi lehetővé ilyen adalék tankolását. A pisztoly színe a nevéből is fakadóan kék színű. Tehát, ha legközelebb tankol, nézzen körül, hátha megpillantja a kúton az AdBlue pisztolyt is! Mire jó ez? A válasz az emissziós normáknak való megfelelés eszköze.

adblue pisztoly

adblue pisztoly

A nagyteljesítményű motorok káros anyag kibocsájtása magasabb, mint az elvárt érték, ezt pedig az AdBlue adalék befecskendezésével drasztikusan lehet lecsökkenteni, mégpedig úgy, hogy bizonyos kémiai reakciók következtében a káros anyagot lebontja, és ártalmatlan gázként engedi ki a környezetbe. Az AdBlue pisztoly éppen úgy néz ki, mint a hagyományos tankoló pisztoly, csak a színe más. Létezik automata és manuális kivitel is belőlük.

A tankolás folyamata ugyanaz, mint a gázolajénak. Mi történik akkor, ha személyzet nélküli kúton tankolunk, merthogy ilyen is van már? A tankoló automata, főleg a nyugati társadalmakban már közismert dolognak számít, és egyre kezd terjedni itthon is. A rendszer lényege, hogy egy személyre szóló mágneskártyával vagy rádiófrekvenciás kulccsal, ellenőrzött körülmények között is tankolhatunk. Ez főleg nagy vállalkozások esetében jellemző, hiszen itt nem kell fizetni minden tankoláskor, viszont fontos a személyek pontos beazonosítása. A tankoló automata ezt teszi lehetővé és használatával számos előnyre tehet szert minden vállalkozás. Mivel minden folyamat ellenőrizhető visszamenőleg is, így pontos kontrol alatt tartható az üzemanyag fogyasztás is. Ahol sok jármű van a flottában, célszerűbb egy mobil kút felállítása a cég telephelyén, ahol az arra jogosultak kényelmesen megtankolhatnak sorban állás és egyéb papírmunka nélkül. A tankoló automata teljes körű kényelmet és biztonságot nyújt mindenkinek.

You may also like...