Az áfonya ültetése mikor történhet?

Az ilyen bokrok gondozása körül sok a tévhit és a szóbeszéd a világhálón. Azonban, szerencsére léteznek az áfonya ültetése kapcsán hasznos, helytálló információk is az interneten, de sok a felesleges tanács, valamint ötlet is. Nagyon sok kertészetben használnak tápoldatokat, abból a célból, hogy a konténeres töveket hosszabb ideig életben tartsák.

áfonya ültetéseEzzel az a baj, hogy a tövek ugyan éppnek és erősnek látszanak, de sokszor csak sénylődnek, betegségektől szenvednek, felperzselődnek, apró bogyókat produkálnak, illetve új hajtásaik is aprók és gyengék.

Az áfonya ültetése esetén a legalkalmasabb időszakok a március, az április, a május, a szeptember, az október, valamint a november. Ezeken az időszakokon kívül megfelelők még a június, a július és az augusztus hónapok. Az áfonya ültetése napos, vagy enyhén árnyékos helyre, 35 cm széles és 30 cm mély gödörbe javasolt. A töveket ne takarja nehezen burkoló anyaggal és ne is kerítse el, de óvja a háziállatok rombolásától, illetve vizeletétől!

You may also like...