Egyértelmű, hogy az öntözőrendszer építése egy szakember dolga

öntözőrendszer építése
öntözőrendszer építése

Senkit sem lephet meg, hogy egyre többen választanak valamilyen locsolórendszert a kertbe.  Azonban, amikor a telepítésre kerül sor, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy kinek a feladata az öntözőrendszer építése, ki tudja azt tökéletesen elvégezni? Természetesen egy kertmester az, aki a helyszíni felmérést, a tervezést, a kapcsolattartást és persze a telepítését is megfelelően tudja kivitelezni.

A legtöbb szaki persze egy profi csapattal dolgozik annak érdekében, hogy a projekt minden egyes lépése a lehető leghatékonyabb legyen. Ami még sokat érdekel, nem meglepő módon, hogy mennyi ideig is tarthat az öntözőrendszer építése?

Persze egy olyan kérdésről van szó, amire pontos választ addig nem tud egyetlen szaki sem adni, amíg a helyszíni felmérés meg nem történt az adott területen. Érthető módon csak a pontos adatok ismeretében tudja megmondani a kertész, hogy mi, meddig tart majd. De még ekkor is megeshet, hogy nem lesz pontos a válasz.

Azonban, ha a gyakorlat átlagát tekinti a kertész, akkor egy átlagos kis- vagy közép méretű kert esetében, ami minimum 100 m2 és maximum 300 négyzetméter, az öntözőrendszer építése 1-2 napot vesz igénybe egy összeszokott csapatnak. Amint arról már szó esett, kisebb késések előfordulhatnak az öntözőrendszer építése során, amik főleg bizonyos befolyásoló tényezőkre vezethetők vissza.

Vajon a mezőgazdasági öntözőrendszer árak is relatíve elfogadhatók?

Az mezőgazdasági locsolás az üvegházakban alkalmazott mikroszóróktól a csepegtető és szórófejes öntözésen át egészen a szántóföldi gépi öntözésig terjed. Itt a mezőgazdasági öntözőrendszer árak egy picivel magasabbak, mint az otthoni locsolórendszer tekintetében, de még így sem kell tartani óriási kiadásoktól.

Tudva, hogy mennyire megkönnyíti a mezőgazdasági munkát és termelékenységet egy jó rendszer, teljesen egyértelmű, hogy nem drága egy ilyen szerkezet. Természetesen a mezőgazdasági locsolóberendezések olyan széles körűek, hogy a megfelelő alkalmazásuk csak szakmai tudás és tapasztalat birtokában lehet hatékony. Nyilván a mezőgazdasági öntözőrendszer árak attól is függnek, hogy kire bízza a munkát a tulajdonos.

You may also like...