Gazdag a mézek felhozatala

mézek
mézek

A hazai termelők finomságai sokunk kedvencei. Vannak, akik kizárólag a piacon vásárolnak azért, hogy természetes alapanyagokból készített ínyencségeket szerezhessenek be. A meghűléses időszakokban a mézek jelentik a természet támogatását a szervezetünknek, ezért egyetlen konyhából sem hiányozhatnak. Akiknek nincs idejük a hagyományos piacra menni, rendelhetnek termelői finomságokat az interneten is, például a vegabox.hu portálról. A webes üzlet kínálatában szerepelnek akác-, hárs-, erdeivirág, gesztenye-, aranyvessző mézek.

Különleges csemege a gyömbéres krémméz citrommal, amit érdemes megkóstolni. Ez a nyalánkság nemcsak megfázás esetén járul hozzá a tünetek enyhítéséhez, hanem számos egyéb jótékony hatása is van. A méz felgyorsítja az anyagcserét, a benne lévő antioxidánsok megakadályozzák az artériák szűkülését, fertőtlenítő hatásával pedig megakadályozható a különböző emésztőrendszeri betegségek kialakulása. Csak jót tesznek a mézek a szervezetünknek, ezért rendeljük meg az ízlésünknek megfelelő fajtát!

A kézműves savanyúság olyan, mint a nagymamáé volt

Míg régebben a nagymamák, anyukák minden nyáron elkészítették a finom savanyúságokat, majd szép sorban bepakolták a kamrába, hogy télen csak elő kelljen venni, addig ma már inkább megvásárolják ezeket a háziasszonyok. Igényes hölgyek a kézműves savanyúság mellett döntenek, mert ezek az igazán finomak. Az ecetes cékla, a kovászos és/vagy csemege uborka, a vágott vegyes savanyúság vagy káposztasaláta nem hiányozhat az asztalról, ha húsos étel kerül feltálalásra.

Az ecetes reszelt torma a magyar családok kedvence, amit előszeretettel fogyasztanak húsvéti ünnepekkor füstölt, főtt sonkával és tojással. A VegaBox portálján a kézműves savanyúság számos fajtája megtalálható, a kínálatból kedvére válogathat mindenki. Nagyon korrekt áron vásárolhatóak meg ezek a rendkívüli finomságok, amelyeknek már a hallatára is összefut a nyál a szánkban. Akár egyszerre többet és többfélét is vásárolhatunk, mert az sem fogja megterhelni a családi kasszát. Ne feledje, a kézműves savanyúság a legízletesebb, amit csak vehet!

You may also like...