Komplex segítség a locsolórendszer

locsolórendszer
locsolórendszer

A kert öntözése jelentősen hatékonyabbá, kényelmesebbé és gazdaságosabbá válhat egy erre a célra tervezett rendszer telepítésével. A locsolórendszer a talajfelszín alá leásott csövek hálózata, amelyek a terület adottságait figyelembe véve helyezkednek el, különböző zónákra felosztva. Ezekre szórófejeket csatlakoztatnak, amelyek a víznyomás hatására bukkannak elő a föld felszínén és az előre beprogramozott beállításoknak megfelelően kezdik meg a növények esőztetését.

A locsolórendszer elektromos vezérlőegysége felel a szelepek kinyitásáért és bezárásáért, az eső- és fagyérzékelő pedig kikapcsolja az egységet, amint hatást észlel, majd újra elindítja, amikor az ismét indokolttá válik. Ez a komplex szerkezet kényelmet és kedvező minőségbeli változásokat hoz a kertészkedők mindennapjaiba. Látogasson el Ön is az esomester.hu weboldalra, ahol lehetősége adódik ingyenes terepfelmérést igényelni a locsolórendszer kapcsán. A profi szakemberek jóvoltából, az Ön kertjében is megvalósulhat a termékeny esőztetés.

A csepegtető öntözés szerteágazó hatásfoka

Az öntözőrendszerek viszonylatában eltérő megoldásokkal találkozhatunk. Széles körben alkalmazott locsolási alternatívának számít az csepegtető öntözés. A fejeken keresztül célzottan és pontosan juttathatjuk ki a vizet és igen csekély párolgási veszteséggel kell számolnunk. Egyre inkább elterjed a hagyományos gabonafélék termesztésénél és a fóliás, illetve az üvegházas környezetben is, ahol mérnöki pontossággal létrehozott konstrukció és számítógépes vezérlés felügyeli az esőztetés folyamatát.

A csepegtető öntözés révén minimális energiabefektetéssel is a maximális hatékonyság tud megvalósulni és a hátrányos vízgazdálkodású területeken is remekül hasznosulhatnak az előnyei. A magaságyásoknál is kiválóan alkalmazható és effektív megoldás lehet a faiskolai felhasználás esetében. A csepegtető öntözés jóvoltából, tömegesen és megszakítás nélkül lehet oldott tápanyaggal és éltető vízzel ellátni a dísznövényeket. A rendszeren belül szereplő eltérő fajtákról bővebben tájékozódhat az esomester.hu weboldalon.

You may also like...