Sziesztára hívogat az amerikai ülőgarnitúra

amerikai ülőgarnitúra
amerikai ülőgarnitúra

Ez a rendkívül kényelmes és hangulatos kárpitozott bútor olyan kultúrát képvisel, ami nemcsak a belső tér egyes elemeiben tükröződik, hanem az emberek életszemléletében, hagyományaiban és értékeiben is. A nappaliban lévő amerikai ülőgarnitúra a család minden tagjának általános vonzerővel bír. Jelképezheti a csendes, tévézéssel töltött estéket és az előző nap történéseinek megbeszélését, de a vendégek fogadását is az örömteli alkalmak megünneplésekor. Az amerikai ülőgarnitúra megjelenése a stílusok bizonyos fúzióját mutatja.

Az első dolog, ami egy ilyen kanapé láttán szemet szúr, az a mérete. Mivel meglehetősen tömör és terjedelmes, képes a nappali berendezésének központi részévé válni. A bútor nélkülözhetetlen tulajdonsága a kényelmes hátsó rész, ami a kárpitozás alatt bőséges puha anyagot rejt. Nem beszélve az átalakítható mechanizmusról, aminek köszönhetően az amerikai ülőgarnitúra a kellő pillanatban pihenőszékké alakítható, a meghívott vendégeknek vagy a családtagoknak.

A fejtámlás fotel segít ellazulni

A mai ultra kényelmes és pazar karosszékeket elnézve, nehéz elképzelni, hogy a prototípusuk egy egyszerű, fából készült, dönthető háttámlás szék volt. Edward Knabusch és Edwin Schoemaker volt az, aki feltalálta a fejtámlás fotel első kezdetleges fekvő mechanizmusát. A találmányuk annyira megtetszett az amerikaiaknak, hogy 3 évvel később szabadalmaztatták és virágzó céget alapítottak a gyártására. Röviddel ezután megjelent a szövettel kárpitozott pihenőszék első változata, amit a modern fejtámlás fotel prototípusának kell tekinteni.

A múlt század végén ez a bútordarab a televízió előtti időtöltéshez társult, ami nem véletlen, mert ennél kényelmesebb bútort valószínűleg még nem találtak fel a teljes kikapcsolódáshoz. Fekve, ülve és félig ülve is pihenhetünk rajta. A szerkezet oldalán található speciális kar megnyomásával pedig kényelmesen elhelyezhetjük a lábunkat egy olyan állványon, ami igény szerint kicsúsztatható. Az orvosok szerint, a fejtámlás fotelben való ülés nemcsak kényelmes, hanem hasznos is az egészség szempontjából.

You may also like...