Ki tudja, hogy hogyan készítik a konyakot? Ez az alkoholos ital Franciaországból, Cognak községéből származik és egy érlelt borpárlatról van szó. Ez a község már több italkülönlegesség megszületésének helyszínéül szolgált, amik által egyre híresebbé vált. Először az itt termőszőlőből készítettek világhírre szert tevő fehérbort, később a konyak által tett szert új hírnévre.
Ez utóbbira eredetvédettség is jellemző, ami úgy a konyakra, mint arra a szőlőre is kiterjed, melyből készíti az értékes nedűt. Az itt készült bor száraz, illetve könnyű és a konyak készítése közben a savasságát kétszer párolják el. A végeredményéként kapott ital 70% közeli alkoholtartalommal rendelkezik, és 2 éves pihentetés zárja a konyak készítését. Ez érvényes minden konyakra, legyen az remy konyak, vagy metaxa konyak.Mindegyikre igaz a telt gazdag íz és aroma, nem is lehet azon csodálkozni, hogy annyian keresik az üzletek polcain a remy konyak, és a metaxa konyak üvegeit.