Mr Bet – A kis betonkeverő

Ez a történet Mr Bet-ről szól, aki egy különleges kis betonkeverő volt. Nem attól lett különleges, hogy fura házakat épített volna. Nem is attól, hogy, mondjuk hupilila lett volna a színe. Nem is attól, hogy csemegerágó ízű fagyit kevergetett volna fooró, tikkasztó nyári délutánokon játszótereken vakációjukat tengető ovisoknak. Nem bizony!

Attól volt annyira különleges, hogy a Kisfiam találta őt ki. Vagyis, inkább mi ketten, amolyan estimeseköltés közben. Igazi apás program volt egy időben nálunk a mesék kitalálása, amit én személy szerint felettébb élveztem.
A Kisfiam minden este kereste az alkalmat, hogy együtt mesélhessünk, ami szerintem fantasztikus közös program, mert erősíti a kapcsolódást és nagyban segíti a gyermek képzeletét, beszédkészségeit, de mindenek előtt tanít.
Mr Bet, egy egyszerű kis sárga színű játék betonkeverő volt a meséinkben, akinek, mondanom sem kell, kalandos volt az élete. A Kisfiam imádta a munkagépeket, autókat, vonatokat, nem meglepő, hogy Mr Bet sem lett mondjuk… konyhai robotgép. Büszke betonkeverő volt, ezért is hívták Mr Bet-nek. És volt neki egy vicces szokása. Mindenre azt modta: lefogadom, hogy… És csak gyártottuk és gyártottuk a viccesebbnél viccesebb mondatait, ketten, a Kisfiammal.


Nem szoktam ennyire nosztalgikus lenni, de a minap, a közelgő Apák Napja kapcsán, eszembe jutott a kis betonkeverő, és az, hogy mennyire kötődött hozzá az életünk. Megmosolyogtam.
Azóta gyakran felidézem azokat a vidám perceket. Még örülök is, hogy végül írtam is róla, mert így legalább, visszaolvasva, könnyebb felidézni a sok olyan kissé megkopott emléket, amiket mégiscsak jólesik olykor restaurálgatni, hogy a végén még el ne vesszenek.
Szóljon tehát akkor ez a történet inkább arról, milyen apró dolgok hozhatnak nagy örömöt az életbe! Szóljon összetartozásról, családról, de leginkább az apa-fiú örök barátságról!

You may also like...