A fűtőpanel különböző változatai

Manapság már rengeteg eszközt lehet beszerezni fűtés célra. Az elektromos fűtőpanel valamelyik változatával nagyon jó járhat, hiszen a gázárak egyre inkább emelkednek. Az elektromos berendezések óriási fejlődésen mentek keresztül, hiszen a termékpalettákba kerültek a kompozit fűtőbetétek is. Az ilyen fantasztikus darabok már pontos elektronikus vezérléssel rendelkeznek. A fűtőpanel mellett szól, hogy ha picit többe is kerül a melegítés általa, mint a gáz esetében, a rendszer kiépítésének költsége sokkal olcsóbb, mint más, vagyis egy átlagos gázfűtés kivitelezése.

fütőpanelAz említett kompozit fűtőbetét nagyon erős, egyáltalán nem izzik, így a korszerű elektromos melegítés élettartama szinte korlátlannak mondható. További előnye, mivel, hogy nem izzik, ezért nem is égeti a port, elmarad a kellemetlen illat. A fűtőbordán nem megy keresztül áram, ebből kifolyólag nagyon biztonságos. Ami nagyon közkedvelt még benne, hogy nem tartalmaz mozgó alkatrészt, így az üzemelése teljesen halk.

Az energia hatékony fűtőpanel szíve a beépített termosztát. Ez lehet elektromechanikus, vagy teljesen elektronikus. Általa állítható be a kívánt hőmérséklet. A beépített termosztáttal a helyiségekben azonosra, vagy igény szerintire állítható a hőmérséklet. Fontos tudni, hogyha túl nedves és meleg a szoba levegője az nem egy egészséges dolog. Mivel a magas páratartalom jót tesz a nyálkahártyának és a bőrnek, valamint tisztítja a tüdőt, akár jó is lehetne ez az életkörülmény. Viszont a probléma ott kezdődik, hogy sok minden másnak, illetve élőlénynek ugyanolyan kedvező a meleg levegő. Kedvelik például a káros baktériumok, gombák és az atkák is. Szóval a magas páratartalom segíti az olyan élőlények szaporodását, amelyeket jobb kiűzni, eltávolítani a lakásból.

A penészgomba gyakori ellenfél az emberek körében. A spórái majdnem mindenütt megtalálhatók, nehezen lehet tőlük megszabadulni. A magas páratartalom elősegíti a penészfoltok megjelenését otthonában. A páramentesítő készülékeknek hála manapság ezt mát lehet szabályozni.

You may also like...