Milyen a kiváló benzinmotoros fűnyíró?

Ha eljön a tavasz, akkor végre az ember kiszabadulhat a természetbe a négy fal közül, vagy ha nem is oda, akkor legalább a kertbe, udvarra. Kezdődhetnek a kerti partik, a nagy grillezések és a laza bulik. Azonban annak érdekében, hogy a kert jól mutasson, a benzinmotoros fűnyíró kell a pázsitról gondoskodjon. Amikor már zavaróan nagy a fű, akkor mindenki előveszi a jól megszokott gépet, amelyik sajnos nem mindig indul be. Sokan ekkor nem sokat vacakolnak, és azonnal a szakkereskedőhöz fordulnak. Itt és persze az áruházakban, szakshopokban is kedvére válogathatnak az érdeklődők.

Ez nem is csoda, ugyanis mindegyik helyen óriási a választék. Természetesen azért, hogy a kiszemelt masina ne csak egy szezont bírjon ki és valóban öröm legyen vele dolgozni, ne legyen fárasztó, meg kell találni a legmegfelelőbb benzinmotoros fűnyíró modellt. Akik egy kicsit is otthonosan mozognak ebben a világban és megjárták már pár régi géppel, úgy vélik, hogy az a legjobb benzinmotoros fűnyíró, amelyiknek a motorja Honda vagy esetleg Briggs termék.

Ez a két legmegbízhatóbb márka, és kapható hozzájuk mindenféle alkatrész, ráadásul országos szervizhálózattal rendelkeznek. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a mai modern benzinmotoros fűnyíró nem csupán egy darab motorból áll, és sok olyan egyéb tartozék van, amire oda kell figyelni a beszerzéskor. A motoron kívül szükséges, hogy a szerkezetnek a háza robusztus legyen, illetve a vágótér pedig ívelt. Ez lényeges a kiváló fűgyűjtéshez és a mulcsozáshoz egyaránt. Az utóbbi fogalommal azonban sokan nincsenek tisztában. Ennek a funkciónak főleg két feladata van.

Egyrészt trágyázza a talajt, másrészt eső vagy locsolás után egy talajtakarást ad, ami nem engedi kipárologni a talajból a nedvességet. Persze a vágókésnek is alkalmasnak kell lennie mind vágásra, mind mulcsozásra. Emellett a benzinmotoros fűnyíró esetében az is nagyon lényegesnek számít, hogy a levágott fű teljes egészében a fűgyűjtőbe kerüljön. Két fajta fűgyűjtő létezik. Van a műanyag típusú és az acélvázas modellű. Az utóbbi bizonyul a jobbnak, ugyanis ez nem engedi át az esetlegesen felvert port.

You may also like...