Melyik Volvo XC90 felni jöhet szóba télre?

Volvo XC90 felni
Volvo XC90 felni

Örök dilemma a sofőrök, autótulajdonosok körében, hogy télre a lemezfelnit vagy az alumínium keréktárcsát érdemes választani? Természetesen a kérdés érvényes a Volvo XC90 felni megannyi fajtájára is. Ugye amint beköszönt a tél, úgy egyre veszélyesebbé válnak az utak és a nyári abroncsok már nem képesek ellátni a legfontosabb feladatukat, a tapadást.

Ilyenkor kötelező a gumicsere, ami sokaknál egyet jelent a felnicserével is. Hogy is van ez? Nos, két opció közül lehet választani. Megtarthatja az ember a meglévő Volvo XC90 felni szettet és a téli gumikat egy autószerelővel teteti fel. Egy időigényes opció ez, ami sok helyen nem olcsó mulatság.

Sokkal célszerűbb, ha beszerez a tulaj két pár Volvo XC90 felni és gumi készletet, azaz egy nyárit és egy télit. A két garnitúrával rendelkező személyeknek a télre, majd a nyárra való felkészülés gyerekjáték lesz, és nem is kerül olyan sokba az egész. A szakértők is egyetértenek abban, hogy ez a lehető legideálisabb választás, illetve nem győzik hangsúlyozni, hogy a téli abroncsokhoz a lemezfelni a legjobb választás.

Egyrészt az acél Volvo XC90 felni olcsóbb, mint az alumínium tárcsa, illetve kevésbé érzékeny az ütésekre, karcolásokra és a sós hólére. Itt még nagy előny, hogy a lemezfelni ugye nehezebb, így a gumi is jobban tud tapadni.

A peremes abroncs a Ford Fiesta alufelni védelmét szolgálja

Sokan nem jöttek rá, hogy mit is jelentenek az abroncs oldalán található MFS, FR, FSL vagy RPB rövidítések. Az összes ilyen rövidítés az Ford Fiesta alufelni védelmét garantáló perem meglétére utal. A peremvédő korlátozza a járdaszegély vagy törmelékbecsapódások által okozott karcolásokat.

Akit mindig is zavart, hogy parkoláskor odaérhet a felni a járdaszegélyhez, megkarcolva, megütve ezzel a tárcsát, az kötelezően be kell ruházzon egy ilyen gumiba. Ugye ennek hála a Ford Fiesta alufelni helyett a gumi szenvedi el a külső behatások nagy részét. Ennek ellenére nem mondható egy elterjedt megoldásnak. Miért? Mert a normál abroncsokat rendszerint dísztárcsás lemezfelnire szerelik az autó jobb megjelenése érdekében.

You may also like...